Sposób przygotowania

Daktyle oraz śliwki drobno pokroić (ja użyłam owoców suszonych). Przełożyć do rondelka. Dodać czekoladę, masło, miód, mleko oraz śmietanę. Gotować na małym ogniu tak długo, aż owoce zmiękną (około 15 minut). Przestudzić.

W metalowym naczyniu ubić pianę z białek. Cały czas ubijając dodawać kolejno ocet, cukier puder, żółtka, przestudzoną masę z owocami i na samym końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Połączyć wszystkie składniki.

Ciasto przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180°C na około 40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cudo!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam daktyle!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Łatwy w przygotowaniu i pyszny deser:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wspaniały przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    This is it!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super ciacho!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dla mnie bomba;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczny przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze kiedyś zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    No i zdziwko... - wygląda jak piernik ;) Ja mam gdzieś stary przepis przywieziony z Afryki i nieco przystosowany do naszych realiów... ale to jest raczej mało podobne do typowego \"suchego\" ciasta ... muszę odszukać ... właśnie mi o nim przypomniał Twój przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    moje smaczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !