Sposób przygotowania

Roztopić i ostudzić czekoladę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąki, czekoladę, kakao, proszek do pieczenia. Białka ubić i dodać do masy żółtkowej. Przelać do wysmarowanej i posypanej bułką formy, piec ok. 25 min. Wystudzone przekroić na dwa placki.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić, dodawać stopniowo jogurt, następnie sok i skórkę z cytryny.
Ubić na sztywno śmietanę z cukrem, dodać owoce, masę jogurtową, łyżką wymieszać.
Kremem przełożyć placki. Górę udekorować dowolnie wiórkami czy też płatkami mlecznej czekolady. Ciasto proponuje zostawić w tortownicy. Odstawić do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !