Sposób przygotowania

Z zimnej wody i soli peklowej przygotować solankę na jajko(gdy jajko wypłynie na wierzch solanka jest odpowiednia).Zalewę nabieramy w strzykawkę z igła i szprycujemy mięso.Czynność powtarzamy kilka razy w zależności od wielkości mięsa.Następnie szynkę kładziemy w misce i zalewamy solanką.Do całości dodajemy przyprawy:czosnek,liść laurowy,ziele angielskie.Odstawiamy na 3-4 dni.Po tym czasie szynkę wyjmujemy z solanki ,zakładamy siatkę do wędzenia.Mięso zawieszamy w wędzarni i wolno wędzimy .Do wędzarni podkładamy drzewo olszowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wyszła super :o) Ja jakoś nie mogę się skusić na te szprycowanie swoich wędzonek
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    palce lizać;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super , prymat ma przyprawy do szynki są super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszna, bardzo apetycznie wygląda na zdjęciu:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ja tylko moczę, nie szprycuję, ale za to czasem w solance leży przez tydzień :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    prawdziwa pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    przepyszna,też tak robię:):)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    gdybym lubi?a mi?cho, z pewno?ci? bym to wszama?a w try miga.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    gdybym lubi?a mi?cho, z pewno?ci? bym to wszama?a w try miga.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    gdybym lubi?a mi?cho, z pewno?ci? bym to wszama?a w try miga.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !