Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort gołąbkowy - meksykański

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 0,5 sztuki
mięso mielone 500 g
ryż 2 torebki
fasola czerwona 1 puszka
sos pomidorowy meksykański 3/4 słoika
sól
pieprz
\"ognista mieszanka przypraw\"
olej
sos pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort gołąbkowy - meksykański

SOS pomidorowy:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/114117/sos-pomidorowy.html

TORT GOŁĄBKOWY:
Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, ognistą mieszanką przypraw, odstawiamy.
W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Rozdzielamy liście kapusty,
gotujemy na małym ogniu do miękkości. Mięso smażymy na 2 łyżkach oleju.
Jak zacznie się rumienic dodajemy odsączona fasolę, 3/4 słoika sosu pomidorowego meksykańskiego, mieszamy.
Na koniec dodajemy ugotowany ryż - farsz gotowy.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy 3 razy: liście kapusty i farsz. Zapiekamy w piekarniku w temp 160stopni ok 30 minut.

Przygotowujemy sos pomidorowy.

Gotowy tort gołąbkowy kroimy na kawałki, układamy na talerzu, polewamy sosem.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 17.12.2011 13:50
dobra
ilka_86 02.12.2011 22:26
super
LuKaSz4761 07.10.2011 08:04
super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam
Mysiunia 24.09.2011 20:24
Pychota!
beatkaa153 08.09.2011 17:16
super przepis
bercik1 20.08.2011 23:32
Aż chce się zjesć
IlonaAlbertos 20.08.2011 21:25
Narobiłaś mi ochoty na taki tort, wygląda wspaniale.
ZEWA 28.06.2011 11:30
musi być pyszne.
ZEWA 28.06.2011 11:30
musi być pyszne.
Magdalena80 20.03.2011 23:40
tak wygląda musi być pyszny
Jaheira11 20.03.2011 23:27
rewelacja
Agnik 15.03.2011 16:51
mniam
agnieszka137 07.03.2011 12:44
smaczne danie
Misiek1 07.03.2011 10:48
ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak