Sposób przygotowania

SOS pomidorowy:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/114117/sos-pomidorowy.html

TORT GOŁĄBKOWY:
Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, ognistą mieszanką przypraw, odstawiamy.
W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Rozdzielamy liście kapusty,
gotujemy na małym ogniu do miękkości. Mięso smażymy na 2 łyżkach oleju.
Jak zacznie się rumienic dodajemy odsączona fasolę, 3/4 słoika sosu pomidorowego meksykańskiego, mieszamy.
Na koniec dodajemy ugotowany ryż - farsz gotowy.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy 3 razy: liście kapusty i farsz. Zapiekamy w piekarniku w temp 160stopni ok 30 minut.

Przygotowujemy sos pomidorowy.

Gotowy tort gołąbkowy kroimy na kawałki, układamy na talerzu, polewamy sosem.
Smacznego!!!

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    ciekawa propozycja:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    tak wygląda musi być pyszny
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    musi być pyszne.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    musi być pyszne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Narobiłaś mi ochoty na taki tort, wygląda wspaniale.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Aż chce się zjesć
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    super przepis
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Pychota!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !