Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEWKA POMARAŃCZOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 2 l.
pomarańcze 5 sztuk
cukier 1 kg.
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: NALEWKA POMARAŃCZOWA

Pomarańcze obrać, włożyć do słoja i zalać spirytusem, zamknąć, odstawić w ciepłe i ciemne miejsce na tydzień. Do wody dodać cukier, przygotować syrop, zbierać szumowinę. Pomarańcze oddzielić od spirytusu. Do gorącego syropu dodawać spirytus. Przelać wszystko do słoja, szczelnie zamknąć, odstawić na pół roku w ciemne i chłodne miejsce. Super na przeziębienia! SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 27.09.2011 09:26
mmmmmmmmmmmmmm
mala2021 27.05.2011 14:32
pomarańczowej jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak