Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK Z JABŁKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5
miód płynny niepełna szklanka
masło 1/2 kostki
jaja 3
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
bakalie
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK Z JABŁKAMI

Masło i miód rozpuścić,przestudzić.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.Dodać do masła i miodu.Jajka ubić z cukrem i połączyć z jabłkami i miodem.Kolejno dodawać mąkę,sodę,przyprawę do piernika i bakalie.Wszystko dokładnie wymieszać.Ciasto wyłożyć do blaszki i piec w piekarniku ok.50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 10.01.2012 16:49
super
smakoszek 16.12.2011 09:18
chyba pyszne?
Olaa 06.10.2011 09:02
lubię
Olaa 06.10.2011 09:02
lubię
novita23 13.09.2011 09:19
pychotka
dorotka0000025 20.08.2011 22:42
pycha
basia70 16.03.2011 20:16
pyszny
Teresa19 16.03.2011 08:34
Fajny.
MAR3STA 10.03.2011 15:30
musi być pyszny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak