Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 20 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
mąka pszenna 10 dag
proszek do pieczeni 1 łyżeczka
MASA:śmietana słodka 1/2 litra 30 %
cukier puder 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
galaretka 2 torebki
woda 4 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy biszkopt

CIASTO:
Do miski wbić 3 żółtka,dodać cukier i ucierać.Po kilku minutach dodać gorącą wodę,nie przerywając ucierania.
Następnie dodawać po trochu mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.
Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z ciastem.Upiec.

MASA:
Obie galaretki i żelatynę rozpuścić w 0,5 l gorącej wody i wystudzić.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z połową płynnej galaretki.
upieczone ciasto przekroić na połowę.jedną część włożyć do tortownicy(blachy),a drugą pokroić na małe kawałki,dodać do masy śmietankowej,wymieszać delikatnie i wyłożyć na biszkopt.
Zalać resztą galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 01.03.2014 18:32
pyszne ciacho
ana00 14.10.2012 10:45
fajny i smaczny ;)
Anna133 16.08.2011 14:27
fajny
Grażyna13 04.08.2011 11:07
super !
owca441 10.04.2011 09:09
pyszny
Ewelina38 09.04.2011 09:28
Musi być pyszny ten biszkopcik....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak