Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć i połączyć z cukrem. Podgrzać mleko, dosypać łyżkę mąki, wymieszać i dodać do drożdży. Rozczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Namoczyć rodzynki, odsączyć i obtoczyć w mące. Masło roztopić. Do mąki dodać cukier zwykły, cukier waniliowy, żółtka, sól i rozczyn. Wymieszać i wyrobić ciasto. Dodać rodzynki, letnie masło, skórkę pomarańczową.
Kolejny raz odstawić do czasu wyrośnięcia.
Przełożyć do wysmarowanej i posypanej mąką, formy, odstawić w ciepłe miejsce, na jakieś 15 min.
Kruszonka: masło posiekać, dodać do mąki i cukru, wyrobić ciasto, pokruszyć na górę ciasta.
Piec ok. 50 min. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !