Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby morskiej 2
włoszczyzna
cebula 2 szt
pomidory w puszcze lub koncent 1
oregano
pieprz
sól
karp 1 głowa
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 2 (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Na głowach ryby i warzywach ugotować wywar,doprawiając solą,pieprzem i liściem laurowym.
gotowy wywar odcedzić,odstawić.
Na patelni zeszklić pokrojoną w pół talarki cebulę,dodać pokrojoną w wąskie paski paprykę i poddusić kilka minut,aż nieco zmięknie.Dodać pomidory lub koncentrat,doprawić do smaku słodką i ostra papryką i dość obficie bazylią i oregano.Dusić jeszcze przez ok.10 min,a następnie dodać wszystko do wywaru.
Filety pociąć na drobne kawałki,dodać do zupy i całość gotować,uważając,żeby ryba się nie rozpadła.
Doskonale smakuje z czosnkowym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 13.12.2011 22:43
extra :D
Neetka90 13.12.2011 22:43
extra :D
Neetka90 13.12.2011 22:43
extra :D
owca441 13.07.2011 21:04
świetna
traktorek 03.07.2011 13:38
przepyszna
teresa18 02.06.2011 12:39
bardzo lubie taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak