Sposób przygotowania

Na głowach ryby i warzywach ugotować wywar,doprawiając solą,pieprzem i liściem laurowym.
gotowy wywar odcedzić,odstawić.
Na patelni zeszklić pokrojoną w pół talarki cebulę,dodać pokrojoną w wąskie paski paprykę i poddusić kilka minut,aż nieco zmięknie.Dodać pomidory lub koncentrat,doprawić do smaku słodką i ostra papryką i dość obficie bazylią i oregano.Dusić jeszcze przez ok.10 min,a następnie dodać wszystko do wywaru.
Filety pociąć na drobne kawałki,dodać do zupy i całość gotować,uważając,żeby ryba się nie rozpadła.
Doskonale smakuje z czosnkowym pieczywem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo lubie taką zupkę
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    przepyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !