Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puch. Dodać orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę. Wymieszać delikatnie pianę z ciastem i dolać łyżkę soku z cytryny. Piec ok 45 minut w temperaturze 190 stopni. Ilość na blachę ca. 30x30cm. Ciasto wystudzić i przekroić. Ser mascarpone zmiksować z masą karmelową i lekko schłodzić. Posmarować ciasto w połowie oraz na wierzchu. Udekorować wg. uznania. Polecam bardzo smaczne.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Placek to nijaki , to królewski deser! Z Ani to prawdziwy od ciastek koneser.
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Już czuję ten smak, chociaż w myślach
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo udane ciasto orzechowe, a krem palce lizać;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    wygląda suuuper!
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    wygląda suuuper!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    widać, że jest to super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    wyśmienite ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    świetny deser
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Wygląda rewelacyjnie i tak, też musi smakować :-)
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    uwielbiam takie ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    oj,lubię takie placki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !