Sposób przygotowania

Drożdże , cukier , i mąkę i mleko ciepłe połączyć odstawić do wyrośnięcia , gdy już wyrośnie to dodajemy żółtka utarte z cukrem i tym całym jajkiem , jeszcze tylko ciepłe mleko , mąkę, sok z cytryny i skórkę na koniec jeszcze tylko solimy i mieszamy oraz wyrabiamy ciasto, po wyrobieniu roztopić masełko i dodać , odstawiamy do wyrośnięcia. Z tego ciasta natłuszczonymi rękoma nabieramy ciasto i wkładamy do środka marmoladę i zlepiamy , jeszcze po swojemu ładnie formujemy i kładziemy do wyrośnięcia , gdy już wyrosną nam to nagrzewamy w garnku dużo tłuszczu i wkładamy pączki, smażymy do zarumienienia się , przewracamy najlepiej cieniutkim patyczkiem drewnianym, wykładamy gotowe na papier i posypujemy cukrem pudrem .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie ma jak domowe pączki...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    oryginalnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    po prostu pyszności ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !