Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron długie rurki 40 dkg
bakłażan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z cukinią

# czosnek 2 ząbki
# oliwa z oliwek
# garstka rodzynek
# sól
# pieprz
# parę orzeszków ziemnych
# mięta do dekoracji

Przygotowanie:
Umyte i osuszone bakłażanu pokroić w plasterki, posolić, odstawić. Rodzynki umyć, makaron ugotować al dente. Bakłazany po puszczeniu soku obsmażyć na silnym ogniu , dodając pod koniec czosnek rozgnieciony.Wyłożyć na makaron, wymieszać, posypać rodzynkamii orzeszkami. Udekorować miętą, podawać na ciepło ale smakuje też dobrze i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 15.01.2013 15:44
ciekawi mnie jak smakują
gacopierz23 19.07.2012 22:27
na czasie
Motorek 07.03.2012 09:14
super
Beata73 08.03.2011 17:47
pyszne!
Elżbieta17 07.03.2011 22:28
musi być smaczne:)
alaaa 07.03.2011 16:11
ciekawe
kuklik 07.03.2011 12:05
ciekawe
kuklik 07.03.2011 12:05
ciekawe
kuklik 07.03.2011 12:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak