Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z bobem, pieczarkami, czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszenne 3 szklanki
letniej wody 1 szklanka
miękkie masło 1 łyżeczka
sól szczypta
bób 1/2 kg
pieczark 1/2 kg
sól i pieprz do smaku
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bobem, pieczarkami, czosnkiem

Zagnieść ciasto z podanych składników, dodając powoli wodę, tyle ile zabierze mąka. Ja chowam ciasto na chwilę do naczynia żaroodpornego, dzięki czemu jest bardziej wilgotne, nie wysycha tak szybko podczas lepienia i łatwiej się wałkuje.

Farsz:
bób ugotowac i obrać, zmiksować na papkę
pieczarki zmiksować i razem z bobem poddusić na patelni z czoskiem.doprawić solą i pieprzem do smaku

Ciasto rozwałkować wyciąc koła, dodać farsz i zalepić
ugotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anita21 08.06.2011 21:40
oj uwielbiam takie pierogi
Jolanta40 03.04.2011 18:02
z bobem jeszcze nie jadłam pierogów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak