Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki bałtyckie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
mąka 300 g
olej 150 g
cebula 60 g
jajko 2 szt
mleko 400 g
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki bałtyckie

Rybę oczyścić,wyfiletować,pokroić na małe porcje,obtoczyć w mące,podsmażyć na oleju wraz pokrojoną na kawałki cebulą,doprawić do smaku solą i pieprzem,sporządzić ciasto naleśnikowe z mąki,mleka,jajka i soli,ryby z cebulą zemleć,wbić jajko,dobrze wymieszać,usmażyć naleśniki,na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu i zawinąć ,naleśniki ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem i wstawić na 5 min do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.12.2011 19:42
fajny przepis !
MAR3STA 07.03.2011 16:13
pyszne takie naleśniki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak