Sposób przygotowania

# kilka zielonych oliwek
# ser fera lub oscypek 10 dkg
# pęczek szczypiorku
# sok z 2 cytryn
# ocet winny 2 łyżki
# olej ryżowy 4 łyżki
# czosnek 2 ząbki
# szczypta cukru

Sznycelki z indyka gotujemy i kroimy w kostkę,. W taką samą kostkę kroimy pomidory cukinie i paprykę. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Warzywa z mięsem łączymy , dodajemy rozkruszony seri przekrojone oliwki , delikatnie mieszamy.Czosnek przeciskamy przez praskę, rozcieramy z solą , dodajemy ocet , sok z cytryny , szczyptę cukru, olej i jeszcze ucieramy chwilę a potem polewamy. Wstawiamy do lodówki na pół godziny , przed podaniem posypujemy zieleniną.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Taką muszę zrobić..
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawa
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawa sałatka
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    świetna sałatka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    muszę wypróbować:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczna była
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !