Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny,cukru, smalcu, żółtek i cukrów waniliowych wyrabiamy kruche ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części do jednej dodajemy kakao. Włożyć do lodówki na 0.30 min do wychłodzenia. Ma wyłożony papierem blachę (40x25) rozgniatamy jasną część ciasta na to owoce lub dżem, rozgniatamy w palcach cisto kakaowe. Na owoce/dżem układamy pianę z 1 szklanki cukru 2łyżek mąki ziemniaczanej i 2 łyżek octu . Resztę ciasta kruszymy na ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Apetycznie wygląda.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda pysznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    robilam - polecam a najlepszy z powidlami sliwkowymi
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    na pewno smaczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna99

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    znów widok tego ciasta sprawia, że cieknie mi...ślinka :)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    och, cudne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    uwielbiam skubańca, najlepszy jest z wiśniami i agrestem z kompotu.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetyczne i dobre,a na pewno zawsze wyjdzie
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    jest pyszny, robię skubańca ale nieco inaczej
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    apetycznie wyglada:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    łatwe i pyszne, o to mi właśnie chodziło :) Oddaję głosik z wielką przyjemnością!
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !