Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitek w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
kapusta 1 główka
olej 150 g
koncentrat pomidorowy 100 g
cebula 50 g
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitek w kapuście

Rybę oczyścić,wyfiletować,opłukać,podzielić na porcje ,posolić,natrzeć porcje cebulą,kapustę obrać,sparzyć w osolonej wodzie,sparzone liście ułożyć na desce i nakładać na nie kawałki ryby posmarowanej koncentratem pomidorowym,doprawić do smaku pieprzem ,solą,ściśle zawinąć i ułożyć na blaszce posmarowanej tłuszczem,wstawić do piekarnika i zapiec około 15 min,podlać rosołem,przykryć i poddusić około 5 min,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 07.03.2011 16:13
fajna nazwa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak