Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek i dodać żółtka. Zacząć wyrabiać ciasto. Dodać spirytus i ser biały( bo zabrakło w domu kwaśnej śmietany:). Zagniatać aż się zrobi jednolita masa. Następnie przez kilka minut zbijać ciasto wałkiem, aż nabierze powietrza. Podzielić ciasto na 3 części i rozwałkować każdą bardzo cieniutko. Wycinać szklanka kółka i kieliszkiem kółeczka. Każde kółko i kółeczko ponacinać na brzegach. Skleić małe kółko z dużym. Smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku. Ostudzić , posypać cukrem i podawać. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Karnawał się skończył, kwiaty też zjedzone , ale były pyszne , bo z Anią robione...
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    piękne i kuszące...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne i piękne
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    robie takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pięknie Ci wyszły
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale piękne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    wspaniale wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię takie faworkowe różyczki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !