Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 30 %
fasolka szparagowa 20 %
kalarepa 15 %
kalafior 10 %
kapusta 10 %
seler 7,5 %
por 7,5 %
pietruszka
koperek
przyprawa do zup
majeranek
makaron drobny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Warzywa kroimy wg uznania, zalewamy wodą i gotujemy prawie do miękkości. Ilość podałam procentowo, bo wielkości warzyw są różne, więc tak będzie dokładniej. Przyprawiamy do smaku, na 10 min przed końcem dodajemy makaron.Gotujemy do miękkości. Można dodać śmietanę na koniec. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.02.2012 09:05
często robie ją
Smakosz6 27.11.2011 11:17
mniam
Ewelina45 08.03.2011 09:31
pyszniutka
mehia 07.03.2011 18:50
super
Jolanta41 07.03.2011 09:02
Koniecznie odrobinę śmietany!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak