Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Cudo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/2 l
margaryna 1 kostka
cukier waniliowy 1 op
żółtko jajek 5 szt
cukier 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Cudo

Ciasto: białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka , kakao oraz mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180*C.
Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na pół.
Masa: odlewamy pół szklanki mleka a, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Następnie żółtka ucieramy z cukrem , dodajemy mąkę ziemniaczaną i pól szklanki mleka. Wszystko wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy z tego budyń, odstawiamy do wystudzenia. Następnie ucieramy margarynę i dodajemy przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta: ciasto - masa - druga część ciasta - zalewamy polewą czekoladową wg własnego sprawdzonego przepisu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 26.04.2012 08:28
cudnie się prezentuje
ilka_86 31.01.2012 18:10
pyszne ciasto
maciek7 11.12.2011 19:45
super
IlonaAlbertos 21.05.2011 21:41
Faktycznie cudo :)
kanu83 19.03.2011 10:23
Oj tak- cudo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak