Sposób przygotowania

Ciasto: białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka , kakao oraz mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180*C.
Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na pół.
Masa: odlewamy pół szklanki mleka a, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. Następnie żółtka ucieramy z cukrem , dodajemy mąkę ziemniaczaną i pól szklanki mleka. Wszystko wlewamy na gotujące się mleko i gotujemy z tego budyń, odstawiamy do wystudzenia. Następnie ucieramy margarynę i dodajemy przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta: ciasto - masa - druga część ciasta - zalewamy polewą czekoladową wg własnego sprawdzonego przepisu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Oj tak- cudo:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Faktycznie cudo :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    cudnie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !