Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wegorz 800 g
olej 100 g
mąka 50 g
masło 25 g
marchew 40 g
pietruszka 40 g
seler 40 g
por 35 g
koperek 1 pęczek
śmietana 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz w sosie koperkowym

Węgorza wypaproszyć,wypłukać,podzielić na porcje,warzywa opłukać ,ugotować,wyjąc i wywarze gotować węgorza 10 min,następnie wyjąć rybę ,z mąki ,z masła zrobić zasmażkę,dodać do wywaru,wymieszać,doprawić do smaku i zagotować,koperek opłukać,posiekać i dodać do sosu wraz ze śmietaną,węgorza polać na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 13.09.2011 18:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak