Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z podrobami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 2 szkl.
marchew 4 szt
cebula 2 szt
fasolka szparagowa 50 dag
sól
pieprz
olej
podroby 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z podrobami

Ryż ugotować na sypko. Podroby oczyścić, umyć, pokroić. Cebulę obrać posiekać zeszklić na oleju. Dodać przygotowane podroby, przykryć, dusić kilka minut, żeby były miękkie, przyprawić do smak, połączyć z ryżem. Fasolkę oczyścić z włókien umyć, odsączyć, ugotować. Marchewki oskrobać, opłukać, pokroić ugotować. Warzywa wymieszać z ryżem. Garnek postawić na gazie albo wstawić do piekarnika, dusić ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 26.01.2013 22:32
ciekawe
Alex_M 14.01.2013 17:40
bardzo ciekawe!
irenka 20.03.2012 17:14
podoba mi się przepis,super
joanna77 16.03.2012 16:18
super
smakowita 11.03.2012 12:10
lubię potrawy z podrobami
fictor123 02.03.2012 14:42
mniam
mic 28.02.2012 07:31
fakt proste, ale w smaku dobre.. robię czasem cos podobnego
Marzena34 27.02.2012 16:14
proste i smaczne
Wojt@s
Wojt@s 18.02.2012 22:30
extra
Magdalena80 02.05.2011 23:16
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak