Sposób przygotowania

Kolby kukurydzy umyć, posolić. Włożyć do specjalnego foliowego woreczka do pieczenia, skropić 2 łyżkami wody.Woreczek zamknąć, folię po nakłuwać widelcem w kilku miejscach.
Piec 40 minut w temp. 180 stopni. Upieczone kolby wyjąć z woreczka, posmarować masłem, posypać tartym serem i chili do smaku. Ponownie wstawić do piekarnika na ok 5 minut. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    nigdy nie robiłam tak ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam te żółte kolby
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    musi być smaczna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super, nigdy sama nie robiłam ale jeść uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    rewelacyjna
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renia1

    ja zazwyczaj gotuje, ciekawy sposob
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    lubię taką:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką ,chociaż trudno u mnie kupić kolby kukurydzy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    chętnie bym spróbował
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawych dodatków użyłaś
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    uwielbiam kukurydzę :) pod kazda postacią
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawe jak smakuje z parmezanem, chyba extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super smak
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo lubię kukurydzę,w folii jeszcze nie piekłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !