Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

diabełki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 5 plastrów
śliwki suszone 5 szt
migdały obrane 5 szt
chili Prymat
olej
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: diabełki

Migdały zalewamy 1 łyżką oleju,posypujemy chilli,mieszamy i odstawiamy na 20 min.Ze śliwek wyciągamy pestki i w ich miejsce dajemy migdał i obwijamy boczkiem,przebijamy wykałaczką.Układamy na blasze i polewamy sosem w którym się moczyły migdały.Piec w piekarniku w 180 stopniach około 25 min,10 min przed końcem posypujemy żółtym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.06.2011 09:05
fajne
Ewelina38 30.05.2011 09:37
fajna nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak