Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa jesienna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1/2 szklanki
brukselka 300 g
por (biała część) 1/2 szt
kalafior 1/3 szt
makaron nitki 150 g
udziec z indyka 250 g
śmietana 12% 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
groszek zielony 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa jesienna

Mięso z indyka zalać 3 litrami wody, posolić i pogotować ok. 30 minut. Dorzucić marchewkę, groszek, posiekanego pora, brukselkę oraz porwanego na kawałki kalafiora. Gotować ok 20 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dorzucić makaron. Zabielić śmietana wymieszaną z mąką( śmietanę nieco posolić żeby się nie zważyła). Zagotować i doprawić do smaku. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 01.09.2013 11:33
pyszna zupa
mariel78 15.05.2012 17:43
smaczna
Mati13 02.09.2011 11:51
świetna zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak