Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledz pikantny

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
cebula 50 g
cukier 25 g
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
ocet 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Śledz pikantny

Śledzie wypaproszyć ,nasolić,odstawić na 3 godziny,cebulę obrać pokroić w półplasterki zagotować 1.5 szkl wody z octem,cebulą,liściem laurowym ,zielem ,cukrem oraz pieprzem,ostudzić i zalać śledzie ,śledzie dochodzą do najlepszego smaku po 2 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak