Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria po polsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 18-procentowa 1/2 szklanki
sok z cytryny 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
koperek 1 łyżka
ogórki 2-3 sztuki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku
Do dekoracji:
koperek gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria po polsku

Ogórki umyć, osuszyć, ewentualnie obrać lub fantazyjnie odciąć paski skórki i pokroić na cienkie plasterki. Przełożyć do miseczki, posypać łyżeczką soli i odstawić na kilka minut. Po tym czasie plastry ogórków osączyć z soku i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Do śmietany wsypać cukier i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Dodać sok z cytryny i koperek, wymieszać. Śmietaną polać ogórki, delikatnie przemieszać i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 05.07.2011 17:31
super
kuklik 23.11.2010 11:39
pychota
Margo1 01.10.2010 10:24
Wyśmienita mizeria

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak