Sposób przygotowania

Ogórki umyć, osuszyć, ewentualnie obrać lub fantazyjnie odciąć paski skórki i pokroić na cienkie plasterki. Przełożyć do miseczki, posypać łyżeczką soli i odstawić na kilka minut. Po tym czasie plastry ogórków osączyć z soku i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Do śmietany wsypać cukier i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Dodać sok z cytryny i koperek, wymieszać. Śmietaną polać ogórki, delikatnie przemieszać i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wyśmienita mizeria
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !