Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacho makowo-białkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szkl
mak 1 szkl
mąka 1 szkl
cukier puder 1 szkl
masło lub margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
olejek migdałowy - -

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho makowo-białkowe

Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z cukrem oraz wystudzonym makiem.Masło utrzeć na puch i wsypać suche składniki i starannie wymieszać.Dodać olejek,ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 35min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 17.07.2011 11:09
super
Kate131 20.06.2011 06:37
fajne
traktorek 11.03.2011 20:11
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak