Sposób przygotowania

Owoce umyć,osuszyć,usunąć szypułki jeżeli są.
Rozgotować oddzielnie w małej ilości wody-pod przykryciem.Zmiksować.
Każdą galaretkę zalać 125ml wrzątku i mieszając dokładnie,rozpuścić.Ostudzić.,mieszając cały czas .
Zielona galaretkę wymieszać z puree agrestowym,a czerwoną z musem truskawkowym.
Schłodzone mleko ubić na pianę.Połowę zmiksować z galaretką truskawkową,resztę z agrestową.Gdy pianki zaczną tężeć,ostrożnie wlać je do formy-tak,aby utworzyły się dwie kolorowe warstwy.
Wstawić do lodówki.Przed podaniem wyłożyć na talerz i pokroić.

Smacznego!

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    uwielbiam takie desery :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    doskonale smakuje ze świeżymi owocami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    mam agrest i dzisiaj muszę zrobić bo zapowiada się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !