Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1 kg
sól
pieprz
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat
kostki rosołowe do bitek 2 szt.
mąka
cebula
marchewka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z szynki

Mięso kroimy w kotlety lekko ubijamy. Każdy doprawiamy i smażymy z każdej strony. Przekładamy do garnka. zalewamy wodą tak by mięso się przykryło. Dodajemy podsmażone piórka cebuli i pokrojoną marchewkę. Gotujemy około godziny. Po tym czasie dodajemy kostki i gotujemy jeszcze 10 minut. Sos zagęszczamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.04.2011 00:14
Kolejny fajny Twój obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak