Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 szt
czosnek 3 ząbek
filet z kurczaka 2 szt
oregano 3 łyżeczki
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 10 ml
dynia 0.4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane

Obraną i wypestkowaną dynię pokroić w nie dużą kostkę, podsmażyć i chwilę poddusić. Z pomidorów odciąć trochę wierzchu, usunąć gniazda i wstawić do piekarnika. Na oleju podsmażyć pokrojonego fileta i czosnek, posolić i popieprzyć. Do kurczaka dodać dynię i czosnek i powstałym farszem nadziać ciepłe pomidory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 16.09.2013 17:52
lubię faszerowane warzywa
Grazyna0211 31.10.2012 13:44
fajny pomysł
Neetka90 24.12.2011 00:02
super przepis
Neetka90 24.12.2011 00:02
super przepis
Neetka90 24.12.2011 00:02
super przepis
KasiaK90 20.05.2011 09:48
świetne
Juleczka20 21.04.2011 09:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak