Sposób przygotowania

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Smażymy na złoto z obu stron.
2. Składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy, tak by powstała jednolita masa.
3. Frytki: Ziemniaki obieramy, osuszamy i kroimy w paski. Układamy na lekko natłuszczonej blaszce, solimy i pieczemy około 1,5 godziny tak by były złociste.
4. sałatka: Kapustę drobno krojony. Mieszamy z pokrojonym w kostkę pomidorem i pokrojoną w cienkie piórka cebulą. Doprawiamy i dodajemy majonez.
5. Na talerz kładziemy frytki, sałatę i kurczaka polanego sosem.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !