Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowa niespodzianka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szkl
mąka 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1/2 l
budyń waniliowy 2 szt
masło 1 kostka
cukier 3 łyżki
galaretka wiśniowa 1 szt
Ciasto: 4 szt
jajko 4 szt
Ciasto: 7 szt
jajko 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowa niespodzianka

Ciasto I: ubijamy pianę z białek. Ubijając, dodajemy kolejno cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Pieczemy około 40 minut. Upieczone ciasto przekrawamy na na 2 części.
Przygotowujemy galaretkę wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto II: ubijamy pianę z białek. Dalej ubijając, dodajemy cukier, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy około 30 minut. W upieczonym cieście wykrawamy szklanką dziurki.
Masa: na mleku gotujemy budyń z dodatkiem cukru. Studzimy. Masło ucieramy, dodając stopniowo budyń.
Przekładanie: na ciasto kakaowe wykładamy połowę masy. Przykrywamy plackiem z dziurkami. Dziurki zalewamy gęstniejącą galaretką. Rozsmarowujemy drugą połowę masy i przykrywamy plackiem kakaowym. Polewamy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena40 14.06.2011 11:17
mniam mniam
Dorota59 04.04.2011 10:13
a to znowu pyszności-rewelacja
rosik93 15.03.2011 23:20
Mniam
MAR3STA 10.03.2011 15:42
apetyczne to ciacho;)
Gosia40 07.03.2011 13:00
Pyszności:)
mikrusiak 06.03.2011 17:47
WOW... robi wrażenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak