Sposób przygotowania

Z mąki,jajka,szczypty soli i 3/4 szklanki wody zagnieść miękkie ciasto.Rozwałkować i np szklankę lub specjalnym przyrządem wycinać krążki.
Cebulę obrać,posiekać drobno,wrzucić na patelnie.Kapustę wypłukać zimną wodą(żeby nie była zbyt kwaśna),dodać do cebuli.Podtuszyć.
Parówki pokroić w niewielką kostkę.Podsmażyć na oliwie.
Następnie wszystko razem wymieszać,doprawić do smaku.Tak przygotowany farsz nakładać na krążki z ciasta,zlepić drugim i gotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawy farsz
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    no zaskakujące
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    z parówką ?! ciekawe połączenie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo oryginalnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !