Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z marynowanych grzybów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby marynowane 200 gram
ziemniaki do smaku
włoszczyzna suszona 1 łyżka
marchewki 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
smietana 18% do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
Bulion grzybowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z marynowanych grzybów

Wlać do garnka 1,5 litra wody.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę i wrzucić do garnka.Dodać pokrojoną marchewkę,łyżkę włoszczyzny suszonej,kostkę grzybową,szczyptę ziół prowansalskich,kucharka i pieprz do smaku.
Gdy ziemniaki będą miękkie dodać opłukane wodą marynowane grzyby.Gdy całość się ugotuję zupę zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 26.04.2012 22:18
Zupa z marynowanych grzybów - coś nowego :)
Mariusz10 10.03.2011 16:26
ja robiłem sos z marynowanych, był całkiem dobry
pacpaw 09.03.2011 13:51
z marynowanych jeszcze nie robiłem, boję się smaku octu :o) Ale pomysł wykorzystam mam sporo słoiczków opieniek :o)
Emilia22 07.03.2011 16:42
kołpaki (turki)
SmacznaPyza 06.03.2011 20:12
jakie grzyby marynowane dodałaś bo przyglądałam się zdjęciom, ale nie wypatrzyłam ani jednego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak