Sposób przygotowania

Filety myjemy, delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Następnie ogórka kroimy w słupki.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i także kroimy w słupki.
Na każdym plastrze układamy plaster sera żółtego.
Na to kładziemy po kawałku ogórka i papryki, bardzo ścisło zwijamy i spinamy roladkę wykałaczką.
Następnie obtaczamy w mące, roztrzepanym wcześniej jajku i bułce tartej. Tak panierowane roladki układamy na rozgrzanym oleju i smażymy aż będą miękkie. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki.
Podajemy z frytkami lub ziemniakami i dowolną surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !