Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki czosnkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółty ser
jajko
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki czosnkowe

Ser pokroić w plasterki grubości około 5 mm (mogą być ciut grubsze, lecz nie powinny być cieńsze). Rozbełtać jajko, posolić i popieprzyć do smaku. Maczać ser w jajku i panierować w bułce tartej. Czynność tą należy powtórzyć z każdym plasterkiem - ser wtedy nie rozleje się po patelni, więc opanierowany raz ser panierujemy ponownie. Smażyć na gorącym oleju aż panierka się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 15.07.2011 13:33
dobra zagryzka...
annagebalska 13.03.2011 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak