Sposób przygotowania

4 duże plastry schabu środkowego rozbiłam dość cienko tłuczkiem przykrywając je wcześniej folią spożywczą żeby nie porozrywać mięsa. Oprószyłam z obu stron solą. Na każdym ułożyłam po plastrze szynki i dwóch plasterkach sera, zrolowałam dość ściśle boki zaginając do środka i spięłam szpilkami do zrazów. 4 łyżki mąki pszennej zmieszałam z 1 czubatą łyżeczką słodkiej papryki i obtoczyłam w tej mieszance roladki i smażyłam na rozgrzanym oleju aby zrumieniły się ze wszystkich stron. Gdy się zezłociły wlałam na patelnię ok. 100ml białego, reńskiego, półsłodkiego wina i chwileczkę poddusiłam żeby mięso doszło w środku. Podałam z konfiturą żurawinową, ziemniakami i sałatą.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam roladki schabowe. A Twoje wyglądają rewelacyjnie:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    musze wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    bardzo apetyczne roladki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pysznie wyglada
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Smakowite:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !