Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z szynką i serem

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
ser salami 8 plasterków
mąka pszenna do obtoczenia:
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku:
olej do smażenia:
wino półsłodkie 100 ml
szynka gotowana 4 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z szynką i serem

4 duże plastry schabu środkowego rozbiłam dość cienko tłuczkiem przykrywając je wcześniej folią spożywczą żeby nie porozrywać mięsa. Oprószyłam z obu stron solą. Na każdym ułożyłam po plastrze szynki i dwóch plasterkach sera, zrolowałam dość ściśle boki zaginając do środka i spięłam szpilkami do zrazów. 4 łyżki mąki pszennej zmieszałam z 1 czubatą łyżeczką słodkiej papryki i obtoczyłam w tej mieszance roladki i smażyłam na rozgrzanym oleju aby zrumieniły się ze wszystkich stron. Gdy się zezłociły wlałam na patelnię ok. 100ml białego, reńskiego, półsłodkiego wina i chwileczkę poddusiłam żeby mięso doszło w środku. Podałam z konfiturą żurawinową, ziemniakami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.04.2013 22:40
bardzo smakowite
Agiatis 01.03.2012 07:36
Smakowite:)
Misia90 09.09.2011 16:10
ekstra
Marysia 09.09.2011 16:02
super
Karolina69 09.09.2011 15:56
fajne
dorotka0000025 18.05.2011 16:55
pysznie wyglada
pawel6 07.03.2011 13:38
bardzo apetyczne roladki:)
iwa643 07.03.2011 08:03
musze wypróbować
Agnieszka_B 06.03.2011 19:37
Uwielbiam roladki schabowe. A Twoje wyglądają rewelacyjnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak