Sposób przygotowania

Jedna szklankę cukru gotować z 1/2 szklanki mleka i cukrem waniliowym. Dodać 1/2 kostki masła oraz 2 szklanki mleka w proszku. Cały czas mieszać. Dodać 2-4 łyżki kakao. Czekolada będzie „mleczna” lub „śmietankowa”, gdy doda się mniej kakao, lub „gorzka”, gdy doda się go więcej. W sumie powinno się gotować i mieszać 15 minut (łącznie). Gdy masa będzie gęsta, to wlej ją na przelany zimną wodą półmisek, a potem krój na cząstki – jakby to była prawdziwa czekolada.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    pychota :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !