Sposób przygotowania

1 łyżeczka a , 4 łyżki mąki kukurydzianej , 3 łyżeczki mąki pszennej , szczypta soli, woda.

Z podanych składników robimy ciasto ,odstawiamy na 10 minut .Po tym czasie dzielimy je na dwie równe części i formujemy dwa koła pieczemy na blaszce delikatnie posmarowanej olejem w piekarniku do uzyskania blado złotego koloru w 200*C .

Filet kroimy w paski oprószamy solą i podsmażamy na oleju do miękkości mięsa .Na plackach tortilli rozsmarowujemy majonez,układamy porwane liście sałaty .Wykładamy upieczone mięso ,plasterki pomidora,posypujemy posiekanym koperkiem i zwijamy w rulon.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie jadłam takiej tortili - ale bym zjadła :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Też jeszcze nie robiłam:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to by mi smakowało
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    z indykiem jeszcze nie próbowałam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !