Sposób przygotowania

Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto, a następnie dzielimy je na dwie części. Jeden kawałek ciasta rozwałkowujemy na blasze.
Przygotowujemy karmel: składniki na karmel wkładamy do garnka i zagotowujemy cały czas mieszając. Gotujemy do uzyskania jednolitej masy. Gorący karmel nakładamy na placek rozwałkowany na blasze. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180*C.
W tej samej temperaturze pieczemy drugi placek.
Następnie przygotowujemy masę budyniową: z podanych składników gotujemy budyń na wolnym ogniu ciągle mieszając. Po ugotowaniu odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu.
Krem budyniowy rozsmarowujemy na placku i przykrywamy plackiem z karmelem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    robię podobny-pyszniutki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    apetycznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    cudo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    bardzo pysznie sie zapowiada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !