Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z kiełkami fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
sól
pieprz
brokuł 1/2 kg
pieczarki 20 dkg
zielony groszek 20 dkg
mięso mielone 30 dkg.
cebula 2 szt.
oliwa 5 łyżek
sos sojowy 4-6 łyżek
sos słodko-kwaśny 10 łyżek
pasta Sambal Oelek 1/2 łyżeczki
papryka 2 szt.
kiełki 10 (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z kiełkami fasoli

ugotować ryż w osolonym wrzątku i odcedzić,brokuły oczyścić i podzielić na różyczki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez ok.3min.po czym odcedzić,papryki umyć wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w paseczki,pieczarki pokroić w plasterki umyć,kiełki osączyć,cebulę grubo posiekać,w woku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić cebule,pieczarki i papryki,mieszając chwilę smażyć,dodać brokuły oraz groszek i smażyć ok.2min.dodać kiełki i smażyć jeszcze ok.3min.zdjąć z ognia i wlać łyżkę oliwy na drugą patelnię i usmażyć na niej mięso mielone stale mieszając,przyprawić do smaku solą i pieprzem,zdjąć,rozgrzać pozostałą oliwę wrzucić ryż,warzywa z pieczarkami i mięso wszystko wymieszać i krótko przesmażyć po czym wymieszać z sosem słodko-kwaśnym i przyprawić do smaku sosem sojowym i pastą sambal oelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 07.03.2014 17:34
na pewno smaczne danie
Anna152 26.10.2012 18:30
pycha
joanna77 18.07.2011 22:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak