Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno Heli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 0.5 litra
cukier puder 1.5 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzki
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno Heli

Śmietanę należy wymieszać z cukrem pudrem i ubić.Dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę.Dodać zelatynę.Wymieszać i wstawic do lodówki aby stęzała.Na wierzch można zalać galaretką i udekorować czekoladowymi wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 05.05.2012 18:27
mniam
Batonik-XXL 01.05.2012 11:42
mniam
aleksa123 25.03.2012 11:46
fajny pomysł
Norgiusz 29.12.2011 22:40
mniam
Norgiusz 29.12.2011 22:40
mniam
gacopierz23 12.11.2011 21:56
dobry deser
Izabela/bella81 26.10.2011 00:41
super
traktorek 29.07.2011 15:51
to coś dla mnie
ronald88 09.07.2011 16:09
super
rosik93 08.07.2011 11:37
mniam
Justyna Jussstiii 26.06.2011 10:28
super
darus 22.06.2011 22:20
super
Teresa19 09.06.2011 18:02
pyszne
Tomasz17 23.05.2011 11:15
smaczne
romanrafal
romanrafal 20.05.2011 16:41
super smaxczne
ewelina63 29.03.2011 15:58
bardzo fajne
anja3107 27.03.2011 14:25
ekstra
Edyta38 21.03.2011 16:14
super deserek
Krystyna32 18.03.2011 18:50
pycha
Ania67 12.03.2011 21:08
Superowe
Robert10 12.03.2011 13:38
same pyszności
Haneczka1 09.03.2011 22:35
mniam to ja od razu poproszę kawałek:)
Haneczka1 09.03.2011 22:35
mniam to ja od razu poproszę kawałek:)
Kuchareczekjeden 07.03.2011 12:04
fajniutkie ciasto
Dorota59 06.03.2011 16:02
słodki deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak