Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
woda 10 szklanek
ocet 10 % 2 szklanki
cukier 2 szklanki
sól 2 łyżki.
Gorczyca biała cała Prymat
kilka ziaren pieprzu
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka

Paprykę myjemy, kroimy w paski i sparzamy wrzątkiem. Zalewa: woda, ocet, cukier i sól, zagotować. Paprykę ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika dołożyć pieprz, ziele, listek i gorczycę. Do każdego wlać łyżkę oleju. Zalać zalewą. Zakręcić i pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.04.2012 07:46
dobra
gusia1000 06.04.2011 20:02
Co roku też ją robię do słoików.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak