Sposób przygotowania

Filet z kurczaka (duży, podwójny) opłukałam i osuszyłam. Pokroiłam w nieduże kawałki. Pieczarki umyłam i pokroiłam w ćwierć plasterki, obraną cebulę w piórka. Składniki wymieszałam w misce, skropiłam sosem sojowym i olejem, wymieszałam. Posypałam też przyprawą \"secrets of the orient - Cairo Shoarma\" i odstawiłam do lodówki na ok. godzinę. Rozgrzałam bardzo mocno dużą patelnię i wrzuciłam na raz przygotowane składniki. Smażyłam na bardzo silnym ogniu, co jakiś czas mieszając aż było widać, że mięso się ścięło. Mąkę kukurydzianą rozrobiłam w 1/3 szkl. wody i wlałam na patelnię, wymieszałam i dusiłam ok. 3-5 min.. Podałam z ryżem i groszkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pięknie podane
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pięknie podane i pewnie wyśmienite:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    super!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    to musi być genialne w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !