Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin a la flaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lin 1 kg
włoszczyzna 300 g [seler,pietruszka,marchewka]
cebula 100 g
masło 60 g
mąka 100 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
kostka rosołowa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lin a la flaczki

Lina sparzyć ,ściągnąć łuskę,oczyścić i wyfiletować,pokroić w paski,włoszczyznę obrać,pokroić również w paski i dodać do ryby,podlać rosołem i dusić około 15 min,następnie doprawić do smaku,zrobić z masła i mąki zasmażkę,dodać do ryby i zagotować,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 06.03.2011 11:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak