Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszą i śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
mleko 1 szklanka
woda 120 ml
margaryna 3 łyżki
cukier 1/2 szklanki
sól do smaku
świeże śliwki 60 dkg
cukier waniliowy
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszą i śliwkami

Mleko i wodę zagotować, dodać łyżkę margaryny, posolić, wrzucić na nie kaszę. Gotować aż będzie półmiękka. Śliwki pozbawić pestek, posypać połową cukru, cukrem waniliowym, cynamonem. Kaszę wymieszać z resztą cukru. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami kaszę i śliwki (na wierzch śliwki), polać roztopioną margaryną. Zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 04.02.2013 10:22
rewelacujna;)
Zoso 23.04.2012 22:14
ciekawy pomysł na kaszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak